top of page

Een bijbaan naast je studie? 5 redenen om het wél te doenTwijfel je bij aanvang van of tijdens je studie of je een bijbaantje kunt gebruiken? Een bijbaantje is eigenlijk altijd wel handig. Naast dat het financieel aantrekkelijk is (minder lenen = minder terugbetalen), geeft het je sociale netwerk een mooie boost. Als het bijbaantje dan ook nog even aansluit bij je studie zit je helemaal gebakken! Nog niet helemaal overtuigd? Er zijn nog andere redenen om het wél te doen…


1. Ervaring, ervaring, ervaring…

Met een bijbaantje doe je verschillende soorten ervaring op. Voorop staat natuurlijk de werkervaring die je opdoet en dat het enigszins jouw cv mooi opvult. Toch doe je daarvoor ook al ervaring op. Namelijk in de voorbereiding voor het sollicitatiegesprek en het gesprek zelf. Vaak nieuw en daardoor een beetje spannend. De druk ligt bij een bijbaantje gelukkig nog niet zo hoog als bij jouw eerste ‘echte’ baan en is daarom een goede oefening voor later.


Een andere bijkomstigheid is dat je met een bijbaantje gaat ontdekken wat je wel en niet leuk vindt. Misschien bevalt het bijbaantje je wel helemaal niet of overstijgt het juist je verwachtingen. Het voordeel van werken naast je studie is dus dat je jezelf beter leert kennen en jezelf ontwikkelt.


2. Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens je bijbaantje kom je in aanraking met veel verschillende mensen. Directe collega’s, managers, directeuren, noem het maar op. Je leert over de cultuur bij bedrijven en om met mensen in gesprek te gaan. Hiermee ontwikkel je een professionele houding, meer zelfvertrouwen en de nodige communicatieve vaardigheden. Je komt er vooral achter hoe het is om mee te draaien in een bedrijf. Ideaal voor komende sollicitatiegesprekken én om jezelf op een goede manier te presenteren aan nieuwe collega’s.


3. Opbouwen van een netwerk

Met een bijbaantje krijg je er automatisch wat collega’s bij. Of dit nu studenten zijn of al mensen zijn die er al langer werken, dat maakt niet uit. Maak vooral connectie met hen op LinkedIn, zodat ze jouw updates meekrijgen. Jouw netwerk breidt zich zo eigenlijk vanzelf uit. Erg handig als je op zoek bent naar wat nieuws! Zorg er dan wel voor dat jouw LinkedIn helemaal up-to-date is inclusief een professionele profielfoto.


Tip van ons als werkgever: deel de berichten van het bedrijf waar je werkt en wordt ambassadeur. Jij bent net zo goed onderdeel van het netwerk waarmee je jezelf en anderen kunt helpen.


4. It’s all about the money

Misschien voor jou als student de belangrijkste reden om te kiezen voor een bijbaantje. Tegenwoordig is het als student niet makkelijk. Je moet als student al snel bijlenen om enigszins goed rond te komen. Een bijbaantje is daarom zeker een goede toevoeging voor je portemonnee. Wat extra geld komt altijd van pas.


Naast dat je geld verdient met je bijbaantje, leer je omgaan met geld. Want wat ga je verdienen met je bijbaantje? Durf je voor jezelf op te komen? Weet jij wat je waard bent? Ook dit helpt wanneer je gaat solliciteren voor die eerste ‘echte’ baan.


5. Toekomst na je studie

De combinatie van alle redenen om wel te kiezen voor een bijbaantje, bieden kansen voor een toekomst na je studie. Je hebt al ervaring, de nodige vaardigheden, het netwerk en het zelfvertrouwen om te gaan solliciteren voor jouw eerste ‘echte’ baan. Eigenlijk ben je in de tijd dat je hebt gestudeerd, klaargestoomd voor het echte werk. Daarmee heb je je kansen vergroot voor een goede baan. Hoogstwaarschijnlijk kun je zelfs jouw opgebouwde netwerk gebruiken om aan jouw droombaan te komen.


Het gaafste, meest flexibele bijbaantje

Toevalligerwijs biedt Studentchauffeur jou een bijbaantje dat deze voordelen biedt (én nog meer!). Naast de nodige ervaring doe je bij ons ook rijervaring op. Je maakt bij ons van reistijd, werktijd. En niet wanneer ons dat uitkomt, maar wanneer het in jouw planning past naast je studie. Die staat namelijk op de eerste plek.


Tijdens het werken breng en haal je allerlei interessante personen van verschillende bedrijven. Waar het ene bijbaantje je in aanraking brengt met eenzelfde bedrijf, maak je bij ons kennis met allerlei soorten bedrijven. Het komt vaak voor dat onze chauffeurs [KW1] eindigen bij een van onze opdrachtgevers. Zo niet, ben je in ieder geval op genoeg bijzondere plekken gekomen waar je normaal niet zo snel zou komen.


Benieuwd naar dit gave, flexibele bijbaantje? Lees dan hier snel verder
170 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page