top of page
  • Foto van schrijverRokus

5 dagen als chauffeur naar Parijs


Afgelopen week heb ik een ontzettend leuke opdracht voor Studentchauffeur.nl mogen uitvoeren; ik ben 5 dagen naar Parijs geweest!


Dit betrof een meerdaagse klus voor een ouder echtpaar dat voor een familieaangelegenheid in Parijs moest zijn. 's Woensdags ben ik met deze mensen naar Parijs gereden en 's zondags weer terug naar Nederland. In de tussenliggende dagen was ik grotendeels vrij en heb ik mij in de stad prima kunnen vermaken.


De opdracht begon met een eerste reis vanuit mijn woonplaats naar Bloemendaal, alwaar ik het echtpaar thuis op ging halen. Bij aankomst hebben we even de wensen en details wat betreft de reis doorgesproken en heb ik de auto ingeladen. Nadat dit gedaan was ben ik met deze mensen in hun eigen auto naar Parijs gereden.


Rond 18:00 uur kwamen we aan in Parijs. Allereerst heb ik toen deze mensen naar hun hotel begeleid en hun bagage naar hun kamer gebracht. Daarna was ik aan de beurt en kreeg ik van deze mensen mijn eigen hotelkamer aangewezen. Nadat ik hier ingecheckt was heb ik de auto in een parkeergarage geparkeerd en ben ik mijn avond verder in de stad gaan vervolgen.

Ik begon met een kaartje aan te schaffen voor de metro (onmisbaar in de Parijse binnenstad) en ben toen naar Quartier Latin gegaan. Dit is de studentenwijk van Parijs, alwaar je op een makkelijk toegankelijke, gunstige en vooral gezellige manier kunt eten.


De volgende ochtend heb ik het echtpaar opgehaald bij hun hotel, waarna ik hen naar hun familieaangelegenheid heb gebracht. Later die middag heb ik hen weer opgehaald en verder was ik de rest van de week vrij. Ik heb die dagen gevuld met sightseeing en 's avonds in Quartier Latin steeds een leuk restaurantje uitzoeken. Tevens heb ik tussendoor nog kunnen studeren in de grote nationale bibliotheek van Frankrijk; een prachtig klassiek gebouw midden in het centrum van Parijs.


Zondagochtend was het weer tijd om huiswaarts te keren en hebben we de 6 uur durende autorit naar Bloemendaal weer gemaakt. Dit ging voorspoedig en nadat ik de bagage weer thuis bij deze mensen heb afgeleverd, was de opdracht alweer voorbij.

Ik kan terugkijken op een erg leuke en speciale opdracht. het oudere echtpaar was ontzettend vriendelijk en ik heb het ontzettend naar m'n zin gehad.

612 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page