top of page

5 tips om de beste (student)chauffeur te worden die er bestaatVandaag de dag zijn er veel dingen die ons kunnen afleiden in het verkeer. Je ziet het vast zelf ook weleens op de weg. Een auto die een beetje te veel heen en weer slingert, te hard rijdt of net iets te laat de afrit pakt. Die zijn vaak stiekem met andere dingen bezig dan met het verkeer. Maar een écht goede chauffeur herken je aan alles. Alleen hoe word je dat?


1. Tunnelvisie

Niet letterlijk natuurlijk, maar we weten allemaal dat we beter werk leveren wanneer we focus houden op hetgeen wat we aan het doen zijn. Dat geldt misschien wel voor alles in ons leven. Zeker voor autorijden. Rijd dus met alle focus en aandacht om ongelukken te voorkomen. De belangrijkste mensen zitten tenslotte achterin.


2. Head-up

De grootste afleiding in het verkeer is toch wel onze mobiele telefoon. Hij hoeft maar te trillen en hij heeft onze aandacht. Helaas ook in de auto met vaak nare ongelukken als gevolg. Houd daarom je telefoon in je zak, of in ieder geval buiten zicht, wanneer je aan het rijden bent. Auto’s zijn tegenwoordig uitgerust met uitstekende navigatiesystemen waardoor je hem toch niet nodig hebt tijdens een rit. Dus onthoudt: hoofd omhoog!


3. Gordelontspanner

Omdat je veel tijd doorbrengt in een auto, is het van belang dat je een goede zithouding aanneemt. Zo voorkom je een stijve nek of rug en vermoeidheid na of tijdens een lange reis.


Er zijn wat meer stappen aan verbonden dan we je nu vertellen, maar in de basis kun je de volgende regel hanteren. De binnenkant van je polsen moet je op de bovenkant van je stuur kunnen leggen zonder dat je daar al te veel moeite voor moet doen. Ga ook goed rechtop zitten en ga niet liggen achter het stuur. Staat ook niet zo netjes naar diegene die je van A naar B brengt 😉


4. Schokdemper

Een stoplicht heeft 3 kleuren. We weten allemaal wat groen en rood betekenen, maar de mening over oranje lopen nogal uiteen. De ene zegt “stoppen”, de ander zegt “gas geven”. Officieel is het “stoppen”. Alleen als je redelijkerwijs niet meer kunt stoppen, mag je doorrijden. Bijvoorbeeld als je al dicht bij het stoplicht bent of als je een gevaarlijke situatie veroorzaakt door te stoppen. Demp de schok door rustig te rijden en goed vooruit te kijken. Mocht je het stoplicht toch halen, dan sta je daarna wel weer voor een rood licht. Dat staat niet in verhouding met het discomfort, de boete en de tijdswinst.


5. Bumperkleven op afstand

En dan hebben we het wel over iets meer dan 1,5 meter. Dicht op je voorganger rijden, wordt door ons allemaal niet echt gewaardeerd. Er is schijnbaar zelfs een nieuwe trend ontstaan door plotseling te remmen om bumperklevers af te schrikken. Houd gewoon je afstand, zodat je alles goed overziet en kunt anticiperen.


Word de beste studentchauffeur

We weten dat je het in je hebt. Niet dat je het nu niet goed doet, maar we willen je graag uitdagen om de beste studentchauffeur te worden. Zodat we al onze opdrachtgevers nog veiliger en comfortabeler van A naar B kunnen brengen.626 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page