top of page

Veelgestelde vragen

 • Hoe ziet een werkdag er ongeveer uit?
  Opdrachten kunnen 24/7 plaats vinden maar de piek ligt op werkdagen tussen 07:00 uur 20:00 uur. Soms ben je een hele dag met een klant onderweg en rijd je van locatie naar locatie maar het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld iemand 's morgen alleen naar kantoor brengt. Ook hebben we regelmatig 's avonds ritten voor mensen die, na bijvoorbeeld een etentje, naar huis willen worden gereden. Dus dat is ook het leuke van werken als studentchauffeur, geen rit is het zelfde. Iedere dag is anders.
 • Kan ik ook alleen in het weekend bij jullie werken?
  Nee, helaas kan dat niet. Het overgrote deel van onze opdrachten vindt plaats op werkdagen (maandag t/m vrijdag), in het weekend hebben we veel minder werk. We verwachten dan ook van je dat je gemiddeld minimaal 1 dag per week (maandag t/m vrijdag) beschikbaar bent. Uiteraard geldt deze eis niet tijdens vakanties, stageperiodes, tentamenperiodes, etc.
 • Wanneer krijg ik te horen of ik ingepland ben?
  Voor de functie van hiker: Daags vooraf krijgen wij de opdrachten door van de opdrachtgever dus dan kunnen we ook das de opdrachten koppelen aan de beschikbare chauffeurs en ze op de hoogte brengen van de opdrachten waar ze voor ingepland zijn. Voor de functie van chauffeur: Als we chauffeursopdrachten ontvangen van onze opdrachtgever kijken we meestal direct of er een chauffeur beschikbaar is die we in kunnen plannen. Dat doen we tot maximaal 10 dagen vooraf. Het kan dus zijn dat je 10 dagen vooraf al weet dat je een opdracht hebt maar kan ook pas daags vooraf bekend zijn en soms zelfs pas op de dag zelf als het een last-minute reservering betreft of bijvoorbeeld een collega ziek is.
 • Als ik mezelf beschikbaar zet moet ik dan ook werken?
  Wij proberen de opdrachten die binnen komen zo eerlijk mogelijk te verdelen over de chauffeurs die beschikbaar zijn. Als je beschikbaar staat en we hebben een opdracht voor je dan gaan we er wel vanuit dat je kunt werken.
 • Kan ik vooraf openstaande opdrachten zien zodat ik mezelf kan indelen?
  Nee de opdrachten zijn helaas niet vooraf zichtbaar voor de chauffeurs. Onze planners zien welke opdrachten er zijn en besluiten op basis van beschikbaarheid, geografische ligging en type Ov-kaart welke chauffeur ze gaan benaderen voor de opdracht. Zo zorgen we ervoor dat alle opdrachten eerlijk worden verdeeld onder de beschikbare chauffeurs en kunnen we zo optimaal mogelijk de ritten inplannen.
 • Welke eisen gelden er als ik hiker wil worden?
  De eisen voor de functie van hiker staan omschreven in de vacature. Kijk hier voor de volledige vacaturetekst.
 • Welke eisen gelden er als ik chauffeur wil worden?
  De eisen voor de functie van chauffeur staan omschreven in de vacature. Kijk hier voor de volledige vacaturetekst.
 • Welke kleding heb ik nodig voor de functie van hiker?
  Voor de functie van hiker mag je in nette, representatieve casual kleding gaan werken. Goede schoenen waarmee je veilig kan rijden. Teenslippers en naaldhakken zijn niet toegestaan. Discriminerende, racistische, beledigende en/of obscene, dus aanstootgevende teksten en afbeeldingen op kleding zijn verboden. Ogen en het gezicht dienen zichtbaar te zijn. Kleding dienst afgestemd te zijn op jouw lichaamsbouw, dus niet te groot of te klein. De kleding dient schoon en netjes te zijn.
 • Welke kleding heb ik nodig voor de functie van chauffeur?
  Voor de functie van chauffeur dien je in het bezit te zijn van een tweedelig kostuum. Indien je een driedelig kostuum bezig mag je deze dragen maar driedelig is dus niet verplicht.Daarnaast heb je een wit, zakelijk overhemd nodig en schoenen en ceintuur die bij het kostuum passen. Sneakers onder een pak zijn niet toegestaan. Het kostuum mag blauw, zwart, grijs of antraciet van kleur zijn en mag een streepje of ruitje bevatten.
 • Ik heb geen pak (kostuum), is dat een probleem?"
  Voor de functie van hiker is dat geen probleem. Je mag in nette casual kleding de opdrachten uitvoeren. Voor de functie van chauffeur heb je wel een pak nodig. Indien je nog geen pak hebt kan je wel solliciteren en op sollicitatie komen. Als je aangenomen bent kan je een pak aanschaffen.
 • Ik volg momenteel geen HBO of universitaire opleiding, is dat een probleem?"
  Voor zowel hiker als chauffeur is dat geen probleem. Je mag ook bij ons solliciteren als je een tussenjaar hebt of als je MBO doet. We gaan dan bekijken aan de hand van jouw profiel of jij overeenkomt met onze eisen.
 • Ik heb een tussenjaar, kan ik bij jullie werken?"
  Je kan dan zeker bij ons werken. Wel verwachten we dat je een OV kaart hebt die bij de functie past. Voor de functie van chauffeur mag je een Ov-weekkaart, OV-weekendkaart of een voordeelkaart bezitten om de functie uit te kunnen voeren. Voor de functie van hiker heb je een Ov-weekkaart nodig of een ander reisproduct waarmee je gratis met het openbaar vervoer kunt reizen.
 • Ik heb geen OV-Studentkaart meer, is dat een probleem?"
  Ja, helaas is dat wel een probleem. Voor de functie van chauffeur mag je een Ov-weekkaart, OV-weekendkaart of een voordeelkaart bezitten om de functie uit te kunnen voeren. Voor de functie van hiker heb je een Ov-weekkaart nodig of een reisproduct waarmee je gratis met het openbaar vervoer kunt reizen.
 • - Ik heb wel een auto maar geen OV-Studentenkaart, kan ik dan bij jullie werken?"
  Nee, het hebben van een auto is een leuke bijkomstigheid en zeker interessant maar we verwachten wel dat je een reisproduct hebt wat bij de functie hoort. Dat heeft te maken het feit dat je niet met de auto naar ieder startadres kan reizen i.v.m. parkeerkosten of de mogelijkheid om de auto aldaar te parkeren.
 • Ik heb nog geen twee jaar mijn B rijbewijs, kan ik al wel bij jullie werken?"
  Als hiker kan je 6 maanden nadat je je B rijbewijs hebt gehaald bij Studentchauffeur.nl aan het werk gaan. Als chauffeur is de eis dat je minimaal 2 jaar je B rijbewijs moet hebben. Indien je erg veel rij-ervaring hebt kunnen we daar van afwijken. Geef dan in de motivatie duidelijk aan hoeveel rijervaring je hebt en waarom we bij jou zouden moeten afwijken van de minimale eis.
 • Ik heb geen ervaring met automatische transmissie, is dat een probleem?"
  Ja, we verwachten dat je ervaring hebt met automatische transmissie. Een groot gedeelte van het wagenpark is tegenwoordig voorzien van een automatische transmissie. Je kan je dan ook wel voorstellen dat wij het niet veilig vinden als een hiker of chauffeur zijn functie gaat uitoefenen als hij/zij hier geen ervaring mee heeft. Dus heb je geen ervaring met het rijden in een automaat? Vraag dan een ouder/oom/neef/vriend/kennis of je een paar keer in hun auto mag oefenen zodat je alsnog bij ons kunt solliciteren.
 • Heb ik en Verklaring omtrent het gedrag nodig?
  Nee, in principe heb je deze niet nodig om bij ons aan het werk te kunnen. Voor sommige van onze opdrachtgevers is dit echter wel verplicht. Als jij voor deze opdrachtgever wilt werken zul je dus zelf een VOG aan moeten vragen.
 • Wanneer betalen jullie uit?
  Je salaris wordt maandelijks uitbetaald. Iedere maand betalen we op de 15e jouw salaris uit van de uren die je de maand ervoor hebt gewerkt.
 • Hoeveel verdien ik bij jullie?
  Wij hebben de salarissen opgesplitst tussen iedereen onder de 21 jaar en iedereen van 21 jaar en ouder. < 21 jaar € 9,00 (€ 10,40 inclusief vakantiegeld en vakantiedagen) 21 jaar > € 11,00 (€ 12,73 inclusief vakantiegeld en vakantiedagen)
 • Hoeveel uur kan ik werken per week?
  Dat is afhankelijk van jouw eigen beschikbaarheid en de aanvragen die wij ontvangen. Daarnaast speelt geografisch ligging van de woonplaats ook mee. Woon je op een minder goed te bereiken plaats dan kan het zijn dat je minder ingezet wordt. We kiezen namelijk altijd de chauffeur die het dichtst bij de start- en/of eindlocatie woont.
 • Hoe kan ik bij jullie solliciteren?
  Je kunt het beste solliciteren via het sollicitatie formulier op deze website. Sollicitaties die wij los via de e-mail binnen krijgen worden in principe niet behandeld.
 • Waar vinden solliciatiegesprekken plaats?
  Er zijn verschillende locaties waar onze solliciatiegesprekken plaats vinden. Wij organiseren wekelijk selectiedagen in Nijmegen of Utrecht. Tijdens zo'n selectiedag proberen wij meerdere sollicitanties tegelijk te laten plaats vinden. Buiten deze selectiedagen om vinden sollicitaties ook plaats op ons kantoor in Enschede. Zodra wij jouw sollicitatie hebben ontvangen gaan wij beoordelen of jij geschikt bent voor de functie. Op basis hiervan beslissen wij of je wordt uitgenodigd voor een solliciatie gesprek en eventuele rij-analyse (afhankelijk op welke functie je hebt gesolliciteerd).
 • Hoe gaat de sollicitatieprocedure in zijn werk?
  Voor de functie van chauffeur: Vul het online solliciatieformulier in zodat we in een duidelijke mail al jouw gegevens hebben. Het toevoegen van een foto is niet verplicht maar wel wenselijk. Hetzelfde geldt voor een duidelijk C.V. en motivatie. Indien jouw profiel match met onze eisen nemen wij contact met je op per e-mail of telefoon. We maken dan een afspraak voor een sollicitatiegesprek en rijanalyse. De rijanalyse bereid je vooraf, thuis, goed voor. Je kan deze rijanalyse zien als een soort van eerste opdracht. Op basis van het gesprek en de rijanalyse bepalen wij of wij jou geschikt vinden om als chauffeur voor ons te werken. Bij een positief resultaat ben je aangenomen en kun je in principe per direct bij ons aan de slag! Voor de functie van hiker: Vul het online solliciatieformulier in zodat we in een duidelijke mail al jouw gegevens hebben. Het toevoegen van een foto is niet verplicht maar wel wenselijk. Hetzelfde geldt voor een duidelijk C.V. en motivatie. Indien jouw profiel match met onze eisen nemen wij contact met je op per e-mail of telefoon. We maken dan een afspraak voor een sollicitatiegesprek. Op basis van dit gesprek bepalen wij of wij jou geschikt vinden om als chauffeur voor ons te werken. Bij een positief resultaat ben je aangenomen en kun je in principe per direct bij ons aan de slag!
 • ik heb gesolliciteerd maar nog geen reactie ontvangen, wat nu?"
  Meestal reageren wij binnen 2 weken op jouw sollicitatie. Heb je na twee weken nog niets van ons gehoord? Neem dan telefonisch contact met ons op zodat we samen door je profiel kunnen lopen. Je weet dan meteen of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek of niet. Je kunt ook een e-mailtje sturen, wij proberen dan z.s.m. een antwoord te sturen.
bottom of page